Oldal információ


Futó történetek
1x06 - Macskaszezon


1x13 - Még a rossz pénz is


1x18 - A rejtélyes férfi
Legújabb hozzászólások
· lehet egy kis idő ke...
· Aham. És még mindig ...
· éés VÉGE:O
· Már csak hat perc, c...
· Ó,a fene, elszámolta...
· De cukik vagytok, ho...
· már mindjárt kiderül...
· Nagyon várom,habár d...
· Már várom. Gondolom,...
· Matt: Akkor visszata...
Fórumtémák
Legújabb témák
· Sorozat-topic
· Szólánc
· Barkochba
· Csevegjünk!
· Szinonima-kereső
Legnépszerűbb témák
· Barkochba [175]
· Szólánc [76]
· Az, aki utánam ír... [41]
· Összetett szavak [36]
· Szinonima-kereső [30]
Írás kihívások

 

 

ÍRÁS KIHÍVÁSOK


 

Szeretnél történetet írni, de nem csapott meg az ihlet szele? Kellene valami kis szikra, egy alapötlet, ami beindítja a fantáziádat? Akkor ezt a menüpontot pont neked találták ki, és mindazoknak, akik szeretik a kihívásokat. A lenti alapötletek közül bátran válogathatsz új simnovelládhoz vagy tale-edhez, de akár saját feladatokat is küldhetsz a címünkre, hogy ezzel segítsd a válságban szenvedő alkotókat az írásban!


 

 

1. kihívás (adminok)

Alap: Adott két szereplő (a viszonyuk tetszőleges, lehet rokoni, szerelmi, baráti, stb.), akik nagyon jóban vannak, de az egyiknek hosszabb időre el kell utaznia külföldre. Az utolsó napot kettesben szeretnék eltölteni. Ezen a napon azonban az itthon maradó fél bevall az elutazni kívánónak egy titkot, ami mindent megváltoztat.

Műfaj: ifjúsági, családi, romantikus

Egyéb megkötés: nincs

 

 

2. kihívás (adminok)

Alap: Adott 4 tini vagy gyerekszereplő, akik unokatestvérek. A szülei, hogy többet legyenek a gyerekek a nagymamával és nagypapával, elküldik hozzájuk őket egy hétre nyaralni. A gyerekeknek természetesen nincs sok kedvük menni, mert se wifi, se számítógép, sem pedig internet nincs a nagyszülőknél, ráadásul a TV-n is csak három adó fogható, úgyhogy fel kell találniuk magukat valamivel. Sok lehetőség persze nincs, mivel kis faluról van szó, amit főképp idősebbek laknak. Egyik nap felfedezőútra indulnak hőseink a környéken, és a szántókon, bokrokon, fás területeken túl egy elhagyatott házra bukkannak..

Műfaj: akció, dráma, thriller

Egyéb megkötés: A 4 unokatestvér legyen 2-2 testvérpár. A koruk az íróra van bízva.

 

 

3. kihívás (adminok)

Alap: Főhősünk egy idegen, furcsa helyen ébred. Nem emlékszik semmire, csak halványan dereng neki egy kép valamilyen különös lényről, amit azelőtt látott, hogy valószínűleg elájult. Megpróbál kiutat keresni "börtönéből", de csak zárt ajtókat talál. Segítségért kiabál, amikor meghallja, hogy valaki közeledik felé. Néhány pillanat múlva az ajtóban pont az a lény bukkan fel, akit utoljára látott az eszméletvesztése előtt. De miért hozták ide főhősünket? Mit akarnak tőle, és mi ez a fura lény? Ebben a feladatban erre kell megadnotok a választ.

Műfaj: fantasy, természetfeletti, sci-di

Egyéb megkötés: Az alább megadott mondatok közül legalább 3-nak szerepelnie kell a történetben, tehát bele kell építenetek valahogyan.

Hát te élsz?

És te a saját fajtádban jóképűnek számítasz:

Jobb lett volna, ha ezt nem tudom.

Tisztában vagy vele, mit kérsz?

Nem úgy terveztem, hogy örökké itt maradok.

Ugye, rosszul hallottam?

Meg tudod csinálni.

Történt vele valami?

Egy gyufa is elég lenne hozzá.

Nem a mi hibánk volt.

 

 

4. kihívás (Lee)

Alap: Sandy James szerda este leült a számítógépéhez, és még aznap este eltűnt. Barátnője szerint egy jóképű pasival ismerkedett meg a Simsbookon, ám a minden lépen kanál szomszéd váltig állítja, hogy egy szőke hajú nő kocsijába látta beszállni éjfélkor. Kérdés: Mi történt Sandy-vel?

Műfaj: krimi, családi, romantikus, dráma

Egyéb megkötés: nincs

 

 

5. kihívás (Rikardo)

Alap: Az ifjú pár az oltár előtt áll. A pap kimondja a végszavakat: - Ha bárkinek tudomása van olyan dologról, ami miatt ez a házasság nem jöhet létre, az szóljon most, vagy hallgasson örökre!

Ekkor a hátsó sorban feláll egy fiatal nő: - Nekem van!

Ki ez a nő? Mi az ok, amiről beszél? Tényleg meghiúsul az esküvő?

Műfaj: ifjúsági, családi, romantikus, dráma

Egyéb megkötés: nincs

 

 

6. kihívás (Rikardo)

Alap: Két ország (bolygó, nép, faj, klán, család, stb) hosszas ellenségeskedés után úgy dönt, hogy békét (fegyverszünetet) köt egymással. Ez azonban nem mindenkinek van ínyére, és a béketárgyaláson merénylet történik. Ki(k) a merénylő(k)? Ki(k) áll(nak) a háttérben: Sikerül időben megállítani őket?

Műfaj: akció, sci-fi, krimi, fantasy

Egyéb megkötés: nincs

 

 

7. kihívás (Thea) - „Szégyen”

Szereplők: A főszereplő gimnazista lány vagy fiú, ezen kívül szerepelhetnek családtagok és osztálytársak.

Cselekmény: A főszereplő békés gimnazista napjait egy olyan esemény árnyékolja be, ami miatt osztálytársai gúnyos megjegyzéseinek céltáblájává válik. Barátaitól nem számíthat megértésre. Vajon sikerül megbírkóznia a nehéz helyzettel? Akad olyan, aki melléáll a körülmények ellenére?

 

 

8. kihívás (Thea) - „Harmadik”

Szereplők: Egy pár, valamint egy fiú vagy lány, aki jóban van a páros mindkét tagjával.

Cselekmény: A három szereplő régi jó barát, ketten azonban szerelembe estek, és járni kezdtek. Csakhogy a harmadik barát is régóta szerelmes titokban a páros egyik tagjába. Vajon hogyan bírkózik meg ezzel a helyzettel? Megpróbálja őket szétválasztani, vagy inkább felejteni próbál?

 

 

9. kihívás (Thea) - „A legrosszabb nap”

Szereplők: A főszereplő egy egyedül élő, munkamániás felnőtt férfi vagy nő.

Cselekmény: A főszereplő komoly hivatást tölt be, emiatt családjára és magánéletére alig jut ideje. Egy reggel, munkába készülődés közben azonban telefont kap, és a lehető legrosszabb hírt közlik vele. A főszereplőnek át kell értékelnie életét, hogy feldolgozza a helyzetet. Mi lehet ez a hír? Milyen döntésekre, cselekedetekre sarkallja őt? Lehet vajon a legrosszabb napból a legjobb?

 

 

10. kihívás (Thea) - „Fekete bárány”

Szereplők:  A főszereplő 16 év körüli, családtagok és barátok is felbukkanhatnak

Cselekmény: A főszereplő családjában generációk óta minden családtag különleges képességekkel vagy varázserővel bír, amelyek általában már 5-6 éves korban jelentkeznek. Ő már tinédzser, mégsem mutatkoznak még képességei. Szülei egyre türelmetlenebbül erőltetik, próbálkozzon jobban, testvérei pedig gúnyolódnak rajta, és képességeikkel csínyeket követnek el ellene. Hogyan bírkózik meg a főszereplő a fekete bárány szereppel? Hogyan alakul kapcsolata a családjával? Felbukkanak vajon végül a képességei?

 

 

11. kihívás (Thea) - „A legszebb nyár”

Szereplők: Frissen érettségizett 3-4 tagú baráti társaság

Cselekmény: A barátok szeretnék nagyon jól érezni magukat még egyszer utoljára, mielőtt  vége a nyárnak, és másfelé sodorja őket az élet. A társaságban akad, aki biztos benne, következő nyáron is együtt nyaralnak még, és akad, aki távolságtartó és elutasító, mert tudat alatt már készül az elválásra. Mivel töltik el ezt a pár napot? Sikerül életre szóló élményeket szerezniük, vagy megkeseríti a nyaralást a búcsúzás?

 

 

12. kihívás (Thea) - „Szemtanú”

Szereplők:  A főszereplő egy gyerek vagy tini, aki szüleivel él együtt.

Cselekmény: A főszereplő úgy tűnik, tökéletes családban él, egy nap azonban megsejti, egyik szülőjének viszonya van valakivel. Vajon van joga beleavatkozni szülei életébe, vagy túl kell élnie, ahogyan a családja széthullik?

 

 

13. kihívás (Thea) - „Születésnap”

Szereplők: A főszereplő tini vagy felnőtt, rajta kívül pedig családtagok, barátok, munkatársak, osztálytársak szerepelhetnek.

Cselekmény: A főszereplőnek éppen születésnapja van, de úgy tűnik, senki sem emlékszik rá. Egész nap reménykedik, hogy csak a megfelelő pillanatot várják a köszöntéssel, de ez a pillanat nem érkezik el. Estére már elkeseredett, amiért ennyire nem törődik vele senki. Vajon tényleg mindenki elfeledkezett a születésnapról? Akad akár egy személy, aki mégis gondol rá?

 

 

14. kihívás (Thea) - „Kóborka”

Szereplők: A főszereplő egy kutya vagy macska, további szereplők más állatok és/vagy emberek.

Cselekmény: A történet egy kutya vagy macska szemszögéből íródik. Az állat jó ideje utcán él, talán egyszer volt gazdája, talán már az utcán született. A történet egy napot vagy maximum egy hetet mesél el, ami alatt az állat találkozik jó és rossz emberekkel, más állatokkal is. Hogyan alakul Kóborka története?

 

 

15. kihívás (Thea) - „Szerelmem”

Szereplők: Egy fiatal pár

Cselekmény: A pár először ébred egymás mellett, a lány/fiú pedig szeretné elkápráztatni választottját egy finom reggelivel, amit ágyba szervírozna. Lábujjhegyen felkel, hogy ameddig a másik alszik, megtegye az előkészületeket. Aznap reggel azonban valahogy minden balul sül el (pl. elzárják a vizet, így csak félig tud borotválkozni/hajat mosni, stb). Hogyan sikerül mégis meglepnie kedvesét?  

 

 

16. kihívás (Thea) - „Tesvérharc”

Szereplők: Ikertestvérek, valamint felbukkanhatnak családtagok, osztálytársak.

Cselekmény: Az ikrek közül az egyik úgy tűnik, mindben tehetségesebb, jobb tanuló - ráadásul mindenféle erőfeszítés nélkül - és a szülők is folyton dicsérik eredményei miatt. Gyakran hangzik el a „bezzeg a testvéred” mondat, ami miatt a rosszabbul teljesítő testvér egyre féltékenyebb és dühösebb, de hiába próbálkozik sokkal jobban testvérénél, mégis mindig alulmarad. Egy nap lehetősége nyílik rá, hogy kicserélje a neveket házidolgozataikon, amit bűntudat nélkül meg is tesz, hogy legalább egyszer ő szerezzen jobb jegyet. Hogyan folytatódik a történet? Hogyan reagál a testvér, mikor kiderül a turpisság?

 

 

 

 

 Megnyitva 940 alkalommal.
Bejelentkezés
 
 
Elfelejtett jelszó
©
Magyarítások
Jelenlévők


Felhasználók
· Online vendégek: 4

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 189
· Legújabb tag: SimGuruMarci