Oldal információ


Futó történetek
1x06 - Macskaszezon


1x13 - Még a rossz pénz is


1x18 - A rejtélyes férfi
Legújabb hozzászólások
· lehet egy kis idő ke...
· Aham. És még mindig ...
· éés VÉGE:O
· Már csak hat perc, c...
· Ó,a fene, elszámolta...
· De cukik vagytok, ho...
· már mindjárt kiderül...
· Nagyon várom,habár d...
· Már várom. Gondolom,...
· Matt: Akkor visszata...
Fórumtémák
Legújabb témák
· Sorozat-topic
· Szólánc
· Barkochba
· Csevegjünk!
· Szinonima-kereső
Legnépszerűbb témák
· Barkochba [175]
· Szólánc [76]
· Az, aki utánam ír... [41]
· Összetett szavak [36]
· Szinonima-kereső [30]
Kérdés Kedd - Hetente vagy egyben?
Kérdés Kedd
Azt hiszem, legutóbb nyáron próbálkoztam meg vele, hogy a már régóta fejemben lévő kérdésemet feltegyem Nektek, de akkor nagyon rossz passzban lehetettem, mert képtelen voltam értelmesen megfogalmazni a gondolataimat, így átpasszoltam a lehetőséget másnak. Meglátjuk, most hogy sikerül. :D
Sorozatok esetében már többször megcsináltam, hogy nem hetiben követem azokat figyelemmel, hanem inkább  megvárom, míg véget érnek, így megvan az összes rész, amit aztán majd pár nap alatt le tudok szépen darálni, ahelyett hogy 8 hónapon át "kínoznám magam".
Akkor ezt most fordítsuk át Sims Tale nyelvre. A lényeg, hogy arra lennék kíváncsi, ez a fentebbi hozzáállás kialakult-e valamelyikőtöknél tale-ek esetében:
 

Hetiben olvassátok a történeteket, vagy megvárjátok, amíg véget érnek, és csak azután vetitek bele magatokat az olvasásba? Melyik jellemző Rátok, és miért?
 
Ha mindkettőt próbáltátok már, melyiket tartjátok jobb "módszernek", esetleg azt is megírhatjátok, ha előfordult már "darálás", mely történeteket olvastátok el azután, hogy befejeződtek?

Nagyon kíváncsi vagyok a válaszotokra, szóval hagyjatok lent odalent egy kommentet, vagy többet. :P

Etti

Thea, 2017.04.07 00:41. 0 hozzászólás· 172 megnyitás
Kérdés Kedd - Forgatás, mint korlátozó tényező
Kérdés Kedd
Legutóbb jól kiveséztem veletek a karaktereink iránt táplált mély érzéseinket, most pedig arról készülök faggatózni, hogy... 

Mennyire korlátozza a fantáziátokat a forgatás ténye?

Elsősorban nem a megálmodott világ játékbeli megteremtése érdekelne (hiszen a sok egyedi tartalomnak és a kreativitásotoknak hála szinte bármi megvalósítható már a Simsben), hanem az, hogy az ezzel járó munkát mennyire tartjátok szem előtt, amikor új történetben gondolkodtok. Számít-e a helyszínek száma, jellege, az, hogy egy jeleneten belül hány szereplőt kell irányítanotok? Tervezgetés, írás közben foglalkoztok-e a illusztrálás kihívásaival, alakítotok-e a cselekményen, a karakterek számán, hogy könnyebb dolgotok legyen fotózáskor? 
Dettyke
Thea, 2017.04.07 00:40. 0 hozzászólás· 173 megnyitás
Kérdés Kedd - Szerepjáték
Kérdés Kedd
Akik veterán My Sims tagként csatlakoztak bele szerény kis oldalunk életébe (vannak ilyenek?), ők talán emlékezhetnek, a szerepjáték mekkora siker volt annak idején a fórumon. A napokban a szerkesztőségben is felmerült ez a téma, lévén sokan szeretitek kommentben éltetni az általatok létrehozott sims tale-es karaktereiteket, hogy nem lenne rossz ötlet ezt a nagyszerű játékot valahogy visszahozni, a kérdés csupán a feltámadás módját illeti. Ezzel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket, illetve kommentben jó lenne egy kis ötletbörzét tartani.
 
Örülnétek egy jól megszervezett szerepjátéknak a fórumon?
Hogyan képzelitek el a megvalósítását
?
 
Aki kevésbé jártasabb a témában, annak egy rövid ismertető a teljesség igénye nélkül: a szerepjátékok során egy képzeletbeli karakter életét irányíthatod bizonyos keretek között, amelyet a szabályrendszerünk határoz meg. Nagyjából úgy néz ki az egész, hogy leírod a karaktered cselekedeteit, érzéseit, gondolatait egy hozzászólásban, amire aztán a többi fórumozó szintén a saját karakterén keresztül reagálhat. Azért próbálom ilyen tömören megfogalmazni, mert ha nincs rá igény egyáltalán, akkor fölösleges lenne belekezdeni. :) Úgyhogy legyetek szívesek kommentben jelezni a szándékaitokat, illetve az ötleteiteket a megvalósításra. Ne gondoljatok bonyolult dologra, törekedjünk az egyszerűségre!
Marcello
Thea, 2017.04.07 00:40. 0 hozzászólás· 174 megnyitás
Kérdés Kedd - Kötődés
Kérdés Kedd
Már legalább másfél hónapja annak, hogy befejeztem a legutóbbi projektemet, mégse tudok szabadulni tőle. Pontosabban a szereplőitől. Ugyanis újabb és újabb történetszálakat kreálok nekik, egyszerűen képtelen vagyok kiverni őket a fejemből. Anno a TT kapcsán is tapasztaltam hasonlót, akkor főként Leo és Hayes voltak azok, akik nem hagytak nyugodni. Leónak szépen össze is állítottam egy vázlatos előzménytörténetet, Hayes helyett azonban végül valaki más keltette fel a figyelmemet, akinek azóta sikerült pontot tennem egy bizonyos életszakaszának a végére. Csakhogy két héttel ezelőtt egy ihletroham következtében cseppet sem kíméltem, és sikerült egy felettébb zavaros szituációba sodornom. És azóta kérdőn tekintek magamra, hogy ez  mi volt? Lesz belőle valami? Nos, annak ellenére, hogy elég sokat agyalok rajta, a kérdés valószínűleg hosszú ideig fog még megválaszolatlanul lebegni a levegőben...  De Ti mindenképpen feleljetek nekem! :)
 

Mennyire kötődtök a karaktereitekhez? Nehezetekre esik elengedni őket, ha befejeződött a történet, vagy egyáltalán nem jelent problémát, sőt örültök, hogy végre újakat találhattok ki/hozhattok létre?
 
Dettyke
Thea, 2017.04.07 00:39. 0 hozzászólás· 162 megnyitás
Kérdés Kedd - Őszi szünet
Kérdés Kedd
Csütörtök délután sokan fellélegezhettek, ugyanis legnagyobb örömünkre kezdetét veszi az az esemény, amelyre már szeptember eleje óta várunk: végre belecsaphatunk az őszi szünet által nyújtott temérdek lehetőségekbe, úgyhogy ki vele, hadd halljam, mivel fogjátok eltölteni azt a kicsivel több, mint egy hetet, amivel idén megajándékoztak minket, diákokat? Jöhet mindenféle terv; aki esetleg elutazik, kommenteljen, vagy aki valami különleges eseményen vesz részt, az se fogja vissza magát, de a legjobban az érdekel, mennyire fogtok haladni az aktuális projektjeitekkel, illetve hogy fogtok-e olvasni valamit, esetleg nézni valamilyen sorozatot, vagy filmet. Tehát, hogy tisztább legyen:
 
Mivel fogjátok tölteni az őszi szünetet?
 
Marcello
Thea, 2017.04.07 00:38. 0 hozzászólás· 153 megnyitás
Kérdés Kedd - Képzeletbeli találka
Kérdés Kedd
Nem lehet panaszunk, hiszen úgy tűnik, igen tehetséges látogatókkal és tagokkal vagyunk megáldva. A tegnapi nap során egy remek ötlettel keresett fel minket Nade, és felvetette, amennyiben lehetséges és támogatjuk, nagyon szívesen készítene Simses speedbuilding videókat, mivel szíve csücske az építés és a berendezés is, ráadásul nagyon ügyes is benne. (A "Tovább" mögött Ti is meggyőződhettek erről). Igazság szerint, akár szeretnétek, akár nem, mi már rábólintottunk erre, szóval készüljetek fel, a Szemezgető Szerdáink keretében bármikor felbukkanhat egy ilyen igen hasznos "oktatóvideó". :D
Ezt az ötletet továbbgondolva az is felvetődött Nade-ben, hogy akár havi gyakorisággal élő adásos buildingeket is tartana, amelynek keretében chatben lehetne kérdezni, csevegni és elképzeléseket megbeszélni. Az időpont természetesen egyeztetés után kerülne kitűzésre, amikor mindenkinek megfelel. És akkor az ehhez kapcsolódó kérdésünk:
 

Lenne igény ilyen live, élő adásos buildingekre? Szeretnétek ilyet? Illetve mit gondoltok Nade "tovább" mögötti munkáiról?
 

Hogy a visszahúzódóbb látogatók is röviden véleményt tudjanak erről mondani, ismételten az igen-nem értékelős szavazást hívom segítségül, ahol az "igen" jelenti azt, hogy támogatjátok, szeretnétek, a "nem" pedig értelemszerűen azt, hogy nem tartotok rá igényt.

Etti


Thea, 2017.04.07 00:37. 0 hozzászólás· 153 megnyitás
Kérdés Kedd - Fejlesztések, avagy jó lesz így?
Kérdés Kedd
Múlt hét kedden lehetőséget adtunk Nektek, hogy a kommentekbe beírjátok fejlesztési ötleteiteket az oldalunkra vonatkozóan, és szép számmal is érkeztek elképzelések. Köszönjük szépen mindenkinek, aki billentyűzetet ragadott és foglalkozott a kérdéssel! Átbeszéltük az összes felmerült javaslatot, amelyek közül jó párat meg is fogunk valósítani. De hogy pontosan mikre is bólintottunk rá, és mi az, amit indokkal elvetettünk, azt a Read... akarom mondani, mint láthatjátok, magyarosodtunk, szóval a "Tovább" mögött találhatjátok meg. (Akinek nincs türelme végigolvasni, de legyen ám :P, ugorjon a végére!)


 És hogy azért legyen kérdés is: Jó lesz ez így, vagy valamin módosítsunk?
 

Etti


Thea, 2017.04.07 00:33. 0 hozzászólás· 163 megnyitás
Kérdés Kedd - Javaslattétel
Kérdés Kedd
Lassan másfél éve működünk, és ha emlékezetem nem csal, többször is kikértük már a véleményeteket valamilyen úton-módon a rovatokkal, újításokkal kapcsolatban, hiszen elsősorban veletek, értetek jött létre a Sims Tales oldal. Mai Kérdés Keddünket is ennek fogjuk szentelni, és szeretnénk, ha őszintén elmondanátok: mi az, amit jól/rosszul csinálunk? Miből legyen kevesebb? Miből több? Min változtatnátok? Ti hogyan kiviteleznétek ezeket az ötleteket? Miért van ilyen kevés értékelés/hozzászólás a posztok/történetepizódok alatt, mikor a statisztikák szerint elég szép számmal megfordultok naponta az oldalon? Igen, valóban mi (a szerkesztők) se aktivizáljuk magunkat túlságosan kommentek terén, ez teljesen jogos észrevétel a részetekről (sziasztok, kedves keménymag, nagyon hálásak vagyunk, hogy vagytok nekünk! <3 :D), és bár előre ígérni nem tudunk semmit, azért igyekszünk változtatni a helyzeten. :)
 

Milyen javaslataitok lennének az oldal fejlesztésére?
 
Dettyke
Thea, 2017.04.07 00:27. 0 hozzászólás· 155 megnyitás
Kérdés Kedd - Lektorok
Kérdés Kedd
Mivel egyikünk sem tökéletes, ezért merem feltételezni, többen jártunk már úgy a saját történetünkkel kapcsolatban (vagy akár máséval is, de ez egy másik kérdés lenne... :D), hogy egy-egy ember teljesen más nézőpontból közelítette meg a cselekmény egészét, és ezt végighallgatva már új szemszögből vizsgáltuk meg a sztorinkat. Nos, pontosan erre valók a lektorok; tanácsokat adnak, szélsőséges esetben javíthatják a helyesírásunkat, furcsa kifejezésekre hívhatják fel a figyelmet, logikai bakikat segítenek kiküszöbölni, vagy akár csak lenn tartanak minket a földön mindkét lábunkkal, nehogy elszálljunk a tökéletesnek hitt munkánk zamatos ízétől. De felmerülhet a kérdés, hogy a publikálás előtt vajon mennyire fontos a külső vélemény?
 
Mennyire hasznos szerintetek a lektor munkája? Nektek van lektorotok? 
Ha igen, mi alapján döntitek el, hogy kit kértek fel rá?
 
Marcello
Thea, 2017.04.07 00:26. 0 hozzászólás· 161 megnyitás
Kérdés Kedd - Hogy telt az első hét?
Kérdés Kedd
Az általános és középiskolákban javában zajlik a tanítás, de az egyetemistákat se kímélik. Vannak köztük olyanok, akik már a nyár utolsó napján padba kényszerültek, a többség tegnap kezdte meg ténylegesen tanulmányait, a szerencsésebbek pedig még lazulhatnak egy kicsit jövő hétfőig. Mai kérdésünk a diákok felé irányul tehát:

 
Hogyan indult az idei tanév? Értek meglepetések? Új tanárok, osztálytársak? Milyen az órarend? Lesz időtök a tanulás mellett alkotni, vagy teljességgel elképzelhetetlen, maximum a szünetekben? 
 

Dettyke
Thea, 2017.04.07 00:08. 0 hozzászólás· 159 megnyitás
Bejelentkezés
 
 
Elfelejtett jelszó
©
Magyarítások
Jelenlévők


Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 189
· Legújabb tag: SimGuruMarci