Oldal információ


Futó történetek
1x06 - Macskaszezon


1x13 - Még a rossz pénz is


1x13 - Életcél
Legújabb hozzászólások
· Igen pontosan, a csa...
· Jól sejtem, h az ind...
· Halihó :) Ha maga a...
· Köszönjük szépen, ig...
· Sok kitartást!
· Szegény lányok. Mind...
· A Tray importerrel n...
· Köszönöm.:) Azt his...
· Hanna nagyon fura íg...
· Gyönyörűek lettek a ...
Fórumtémák
Legújabb témák
· Szólánc
· Összetett szavak
· Beszélgetés a Sims 2...
· Hibabejelentés
· Szóképző
Legnépszerűbb témák
· Barkochba [172]
· Szólánc [70]
· Összetett szavak [34]
· Az, aki utánam ír... [34]
· Szinonima-kereső [27]
Kérdés Kedd - Mellékszereplők
Kérdés Kedd
Esett már szó főszereplőkről, hősökről, antihősökről, itt az ideje tehát, hogy jól kibeszéljük a mellékszereplőket! A negatív karakterek mellett ők még igazán a szívem csücskei, előfordul, hogy egy-egy könyv- vagy filmsorozatot csakis miattuk olvasok/nézek. Epekedve várom a jeleneteiket, vicces vagy épp idegesítő, kínos, fárasztó egysorosaikat. Üde színfoltjai lehetnek egy sztorinak, éppen ezért használom őket én is előszeretettel. Kitűnő eszközök mind a feszültségkeltéshez, mind a feszültségoldáshoz. Persze ehhez nem árt, ha részletekbe menően megteremtjük az ő háttértörténeteiket is.


 Ti mit gondoltok a mellékszereplőkről? Kedvelitek őket, vagy inkább a főszereplő(k)re koncentráltok? Szoktátok őket tudatosan használni írás közben?
 

Dettyke
Thea, 2017.04.06 23:52. 0 hozzászólás· 115 megnyitás
Kérdés Kedd - Sztorizgassunk
Kérdés Kedd
Szerdán, amikor megmutattam Nektek 12 vicces simses mémet, Gabettel kis beszélgetésbe elegyedtem a poszt alatt. Az ő egyik vicces története - amit alább olvashattok is - ihlette meg a mai kedd kérdését.

"Én egyszer, amikor még csak az alapjáték létezett (ó, ősidők), már mindent megcsináltam, amit akartam, nem tudtam, mihez kezdjek a családommal, és fogtam, összebarátkoztam mindenkivel a városban, áthívtam őket, és bezártam a telkemre egy elkerített részre, és figyeltem, mihez kezdenek magukkal. A város többi része közben pedig teljesen üres volt...:D Nagyon durván néztek ki úgy együtt, és csak egy hűtőjük, egy asztaluk székkel, meg három ágyuk volt. Bár, azt hiszem, végül a tervezettel ellentétben nem öltem meg őket, hanem hazamehettek (néhány hét után...). :D
Meg van egy másik dolog, amit mindig csináltam, hogyha nem volt velem elég kedves egy szomszéd, akkor nála éjszakáztam, és folyton mentem utána a kis magnómmal, és felébresztettem, ha aludni akart. Érdekes módon ez nem volt udvariatlanság, de amikor el akartam mosogatni, amit a hűtőjéből megettem, akkor egyből hazaküldött
."

Biztos vagyok benne, hogy legalább egyszer minden Simsező ölt már meg simet szándékosan, vagy csináltunk szokatlan dolgokat a játékban. Szóval...
 

Kinek milyen vicces története van a Simsben? Mi olyat csináltatok a játékban, ami nem igazán nevezhető "normális játéknak"? Illetve, ha kiiktattok már simet, akkor leggyakrabban melyik módszert alkalmaztátok?
 
A komment részleg és én is nagy szeretettel várjuk beszámolóitokat. :D Elő a legérdekesebb sztorikkal!
Etti
Thea, 2017.04.06 23:51. 0 hozzászólás· 108 megnyitás
Kérdés Kedd - Tervezgetéstől a végkifejletig
Kérdés Kedd
A napokban úgy döntöttem, teszek egy kis rendet a winchesteremen, így leltem rá mappa- és fájlrendezgetés közben a "Karakterek" elnevezésű dokumentumomra. Kíváncsian megnyitottam, mert halvány fogalmam sem volt arról, hogy kiket rejt a doksi, vagy egyáltalán melyik történetemhez készítettem, és átfutva a leírásokat, igencsak meghökkentem, hogy néhány ponton mennyire eltértem a tervezettől. 

A főszereplőm karrierútja például egyáltalán nem úgy alakult, ahogy először megálmodtam, de a családi hátterében és még a személyiségében is akadtak változások. Ezek voltak a legszembetűnőbb különbségek, az, hogy huskyk helyett végül agarak lettek az imádott házi kedvencek, vagy kék helyett barna szemet örökölt a gyerkőc már igazán apróság. :)    
 

Előfordult már veletek, hogy részben, vagy akár teljesen eltértetek az alapötletetektől (legyen szó akár a karakterekről vagy magáról a cselekményről)? Mikor eszméltetek rá? Mennyire volt tudatos a változtatás?
 
Dettyke
Thea, 2017.04.06 23:50. 0 hozzászólás· 113 megnyitás
Kérdés Kedd - Befejezés 2.0
Kérdés Kedd
Korábban már feltettem Nektek egy, a történetek ideális befejezéséről szóló kérdést, és most is ehhez a témakörhöz szeretnék fordulni a mai posztunk keretében, ám most egy kissé más szemszögből próbálom megközelíteni azt. Gyakran előfordult már, hogy egy történet legvége befejezetlenül hagyott néhány szálat, és annak elvarrását az olvasó képzeletére bízta. Ez - szerintem - egyáltalán nem az alkotó ötlettelenségét bizonyítja, sokkal inkább nevezném egy szimpla módszernek, hogy mindegyik réteg megkaphassa a számára ideális befejezést. Persze ilyenkor felmerülnek különböző kérdések, hogy vajon maga az író hogyan képzeli el a történet legvégét, és képesek vagyunk azt valódinak tekinteni.
Legjellegzetesebb és talán legismertebb példának az Eredet c. mozifilm legvége jut eszembe. Aki látta, az valószínűleg tudja, miről beszélek, aki pedig nem, az egyrészről azonnal rohanjon megnézni ezt a zseniális alkotást, másrészről pedig nem akarom elspoilerezni. :D Maradjunk annyiban, hogy egy olyan eseménnyel zárult a történet, amely megkérdőjelezi az egész cselekményt. Teóriák egész tömkelege jelent meg ezt követően a film lezárásáról, valamint magát az alkotót, Christopher Nolant is megkérdezték ennek funkciójával kapcsolatban. 
A kicsit talán elhúzott bevezető után szeretnék rátérni a konkrét kérdésre, mely a fent felsorolt témakörökhöz kapcsolódik.
 
Mennyire tartjátok fontosnak egy történet minden egyes szálát elvarrni?
 Mennyire érdemes nyitva hagyni néhány kérdést a befejezéssel kapcsolatban?
 
Én személy szerint rendkívül kedvelem, ha valami nem egyértelmű, persze ehhez azért valamennyire ügyesnek kell lenni, muszáj sugallni az olvasónak/nézőnek, hogy mi is volt az író konkrét célja a jelenetsorral. Az egyik kedvenc sorozatom, a Chuck legvége sem kifejezetten egyértelmű, mégis tudok együtt élni az én kis saját, kitalált befejezésemmel. :) Válaszaitokat hagyjátok odalent, kommentben!
Marcello
Thea, 2017.04.06 23:49. 0 hozzászólás· 116 megnyitás
Kérdés Kedd - Fantáziavilágok
Kérdés Kedd
Különösen a Harry Potter esetében hallottam már sokszor (de bizonyára más, különböző fantáziavilágok esetében is gyakran emlegetik), hogy "ha most tudnék varázsolni, egy pillanat alatt rend lenne a szobámban", vagy "egy szerelmi bájitallal bárkit el tudnék csábítani", stb... Néhány elképzelt, fiktív univerzum gyakran olyan kecsegtetőnek tűnik, hogy szívesen élnénk benne. Tegye fel a kezét az, aki nem szeretne egy meghívót kapni egy varázslóiskolába! :) 

Szerencsére tale-jeink közül is több olyan létezik, ami elég komplexen van kitalálva ahhoz, hogy egy külön kis univerzumként kezeljük. Ehhez kapcsolódna a mai kérdés is.
 
Melyik Sims Tale-es világban élnétek legszívesebben?
 
Természetesen most nem csak fantasy/sci-fi műfajban kell gondolkodni, pl. ha te szívesen élnél egy hétköznapi, ifjúsági történetben akár az adott főszereplők között, csak mert szimpatikusnak tartod őket, az is jöhet odalent, komentben!
Marcello
Thea, 2017.04.06 23:47. 0 hozzászólás· 112 megnyitás
Kérdés Kedd - Mit terveztek a nyárra?
Kérdés Kedd
Most, hogy sok diáknak véget ért a tanév, és hivatalosan is kezdetét vette a nyár, ideje listát készíteni arról, mit is szeretnénk, mit fogunk csinálni az elkövetkezendő két és fél hónapban. :) Számos lehetőség kínálkozik. Lehet: diákmunkát vállalni, nyelvet tanulni, megszerezni a jogsit, sorozat-, vagy filmmaratont tartani, kiolvasni X könyvet, elmenni nyaralni, kikapcsolódni, fesztiválozni és bulizni, főzni tanulni, esetleg befejezni egy már hosszú ideje munka alatt lévő tale-t. Szóval, halljam:
 
Ti mit terveztek a nyárra? Valamelyik fentebb felsorolt tevékenység rajta szerepel a listátokon, vagy esetleg más terveitek vannak?
 
Szóljatok majd rám, hogy szeptember elején térjünk vissza erre a kérdésre, kíváncsi vagyok rá, hogy a tervekből mi valósult meg, mert sajnos sokszor megrekednek ezen a szinten az elhatározások. Kommentben hagyjátok lent beszámolóitokat. :)
Etti
Thea, 2017.04.06 23:47. 0 hozzászólás· 112 megnyitás
Kérdés Kedd - Pályázatok és kihívások
Kérdés Kedd
Tegnap NoAngelBrigi már előhúzogatta a kalapból, de aki esetleg átsiklott volna felette, annak jó hírem van: új pályázattal készülünk, azonban akad egy kis bökkenő: ötletek híján vagyunk. Persze ez nem jelenti azt, hogyha éjt nappallá téve gondolkodnánk egy jó kis pályázati témán, nem jutnánk egyről a kettőre, de elsősorban most arra lennénk kíváncsiak, hogy Ti milyen tematikájú simnovellát írnátok szívesen. 

A kihívásaink közt rengeteg vegyes műfajú alkotás létrehozására van lehetőségetek, ám ezzel eddig nem sokan éltetek. Éppen ezért nagyon fontosnak érzem/érezzük feltenni az alábbi kérdéseket:
 
1. Milyen stílusú pályázatra írnátok szívesen egypercest? 
(Esetleg ha megszállt a vezérhangya, és konkrét ötletetek lenne, ne habozzatok!)
2. Hogy tetszenek a kihívásaink? Terveztek valamelyik előre megadott történetre alkotni valamit?
 
Kommentben várjuk a nagylelkű válaszotokat, amellyel a mi munkánkat is segítitek. :)
Marcello
Thea, 2017.04.06 23:46. 0 hozzászólás· 112 megnyitás
Kérdés Kedd - Olvasási szokások
Kérdés Kedd
Szinte biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvan a maga kis rituáléja, ha regényt, vagy jelen esetben Sims Tale-t olvas. Én személy szerint csak azután kezdek bele egy könyvbe, hogy átfutottam az utolsó bekezdését. Furcsa szokás, tisztában vagyok vele, de egyszerűen muszáj tudnom, hogyan ér véget. Ezért van kissé nehéz dolgom a tale-ek esetében, de erre is találtam egy áthidaló megoldást: mielőtt elolvasnám, átlapozom a képeket. Etti szid is érte rendesen, hogy saját magamnak lövöm le a poént, de én valahogy nem így gondolok erre. Én ettől csak még izgatottabb leszek, még inkább el akarom olvasni, tudni akarom, hogyan jutunk el addig az ominózus pillanatig. Mai kérdésünk tehát erre irányul:
 

Ki olyan elvetemült még rajtam kívül, hogy az új rész elolvasása
előtt még átfutja a képeket? :D
Nektek vannak hasonló kényszereitek, ha olvasásról van szó?
 
Dettyke
Thea, 2017.04.06 23:44. 0 hozzászólás· 120 megnyitás
Kérdés Kedd - Fordul a kocka
Kérdés Kedd
Születésnapi hetünk keretén belül rendhagyó Kérdés Keddel jelentkezünk, ugyanis ezúttal átadjuk a stafétát Nektek: Ti vagytok a kérdezők, mi pedig a válaszolók!

 
Jöhet minden, amiről tudni szeretnétek az oldallal, illetve velünk, a szerkesztőkkel kapcsolatban. 

 
Ne fogjátok vissza magatokat! Kérdéseiteket, amiket intézhettek mindannyiunkhoz, de akár kiemelten is érdeklődhettek egy-egy admin felől, hagyjátok odalent kommentben, mi pedig szépen összegyűjtjük és egy külön posztban hamarosan megválaszoljuk őket.

Kíváncsiskodjatok nyugodtan! ;)


Dettyke
Thea, 2017.04.06 23:22. 0 hozzászólás· 120 megnyitás
Kérdés Kedd - Gonoszok és antihősök
Kérdés Kedd
A történetek főszereplőit gyakran hősöknek hívjuk, a negatív karaktereket pedig gonosznak... Azonban ha belegondoltok, mostanában egyre gyakoribb, amikor fordítva van az eset. Vegyük csak példának a vámpírokat: főszereplővé válnak, de közben mégiscsak antihősként tekinthetünk rájuk, hiszen embervérrel táplálkoznak, így gyakorlatilag az egész emberiség ellenségei, mégis képesek vagyunk olvasóként/nézőként az ő sorsukért szurkolni, gyakran egybekötve azzal, hogy a történetben a saját, emberi fajunk elbukásáért drukkolunk. 
Egyre több könyv, sorozat és film kedveli bemutatni az élet negatívabb oldalát. Ha csak belegondoltok, a nemrég megjelent Demóna-film is hőst csinál abból a karakterből, akinek motivációit évekkel ezelőtt még egyáltalán nem értettük. Nem minden fekete és fehér.
 
Ti melyiket kedvelitek jobban: a hősöket, vagy antihősöket? 
Miért lettek ilyen népszerűek az antihősök? 
Mennyire tudtok azonosulni a negatív karakterekkel?
 
Kommentben várom a válaszotokat, és esetleg azt is leírhatnátok, hogy ki a kedvenc gonoszotok, vagy antihősötök. Remélem, nem túlságosan nehéz a kérdés, mert kíváncsi vagyok a válaszaitokra. :)
Marcello
Thea, 2017.04.06 23:20. 0 hozzászólás· 114 megnyitás
Bejelentkezés
 
 
Regisztráció
Elfelejtett jelszó
©
Magyarítások
Jelenlévők


Felhasználók
· Online vendégek: 2

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 152
· Legújabb tag: ayumi93